Prijsuitreiking Grote Digitale Steden Competitie

De afsluiting van de Grote Digitale Steden Competitie 2015 vindt plaats op het Doorbraak in Dienstverlening bestuurderssymposium “de Loft van Thorbecke” vernieuwen met leiderschap. Tijdens dit symposium zal de “Digiproofste Stad van NL” verkozen worden.

Waarom Digiproofste Stad van NL?

Haarlem, Amersfoort, Schiedam en Enschede hebben ontzettend hard gewerkt in 2015 aan vernieuwing, verbetering en digitalisering van de dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Dit hebben ze niet op de traditionele manier gedaan, maar aan de hand van de Digitale Steden Competitie. Ze hebben deelgenomen aan meetups, goede oplossingen van collega-gemeenten overgenomen en eigen vindingrijke oplossingen geïmplementeerd en beschikbaar gesteld voor iedereen via GoedOpgelost!. Een digiproofe stad heeft niet alleen allerlei mooie digitale oplossingen, maar werkt ook samen met anderen om op dat niveau te komen.

Filmpje

Door het harde werk mogen deze steden nu laten zien waarom zij de prijs van “Digiproofste Stad van NL” verdienen. Dit gaan ze doen aan de hand van een zelfgemaakt filmpje dat laat inzien waarom zij de prijs verdienen. Dit filmpje wordt getoond op het symposium. Na de vier filmpjes zal de zaal stemmen welke stad de titel van “Digiproofste Stad van NL” een jaar lang, met trots, mag dragen. De winnaar zal de prijs ontvangen uit handen van de voorzitter van de Digitale Steden Agenda, Erik de Ridder.

Doorbraak in Dienstverlening bestuurderssymposium

Het 12e doorbraaksymposium vindt plaats op woensdag 13 januari 2016 van 11:00 – 17:00 in het stadhuis van de gemeente Delft. Deze inspirerende middag wordt georganiseerd door de gemeente Delft, de NVVB en de Waarderingskamer.

Uitgangspunt bij het symposium is dat overheden veel kansen laten liggen om de burger echt in positie te brengen, betere prestaties te leveren en er minder geld aan uit te geven. We kunnen en moeten meer als één overheid functioneren en vooral veel beter inspelen op de vraag van burgers om eigen regie en participatie.

Het huis van Thorbecke is verouderd geraakt. De overheid moet ontschot worden. Flexibeler. Van een vrijstaand huis naar een Loft met wifi.

Is jouw stad ook aanwezig?

Komt jouw stad ook een stem uitbrengen en inspiratie opdoen tijdens het Doorbraaksymposium voor bestuurders? Bekijk hier de uitnodiging 12e bestuurdersymposium 13-1-2016. Graag tot dan!

Je kunt niet meer reageren.