Regio Zuid-Kennemerland maakt kennis

Samenwerken, kennis delen en inspireren. Op initiatief van Carin Roest, gemeente Haarlem, kwamen op 10 februari ambtenaren uit de regio Zuid Kennemerland bij elkaar om te praten over en te leren van elkaars digitale dienstverlening. Een mooie stap in wat misschien wel een standaard werkwijze kan gaan worden.

Ambtenaren uit regiogemeenten Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede & Zandvoort waren aanwezig aangevuld met een afvaardiging van Massaal Digitaal, Goed Opgelost! & de DSA.

Samen weet je meer

Uitgangspunt voor deze kennismaking was de gedachte dat er al veel kennis en ervaring op het gebied van digitale dienstverlening binnen de regio Zuid Kennemerland beschikbaar is, maar dat collega’s hier niet allemaal van op de hoogte zijn. Deze bijeenkomst heeft, aan de hand van de digitale weddingplanner uit Haarlem, laten zien dat er inderdaad veel kennis en ervaring beschikbaar is en dat collega’s dit graag delen met elkaar.

Exemplarisch was de casus over het vrijgeven van de bouwvergunningen. Er werd een vraag gesteld hoe je dat zou kunnen doen, rekening houdend met privacygevoelige onderdelen van die vergunningen. Gemeente Heemstede gaf aan dat ze alleen de bouwtekeningen openbaar maken, omdat dat toch de enige informatie is waar opvragers naar op zoek zijn en geen privacygevoelige informatie op staat. Haarlem is nu aan het inventariseren of zij het ook op deze wijze aan kunnen gaan pakken.

Voor Carin smaakt deze aftrap naar meer. “Ik ben blij met deze eerste sessie. Je merkt dat iedereen graag zijn/haar kennis wil delen en dat men ook echt geïnteresseerd is in elkaar verhaal. Wat mij betreft organiseren we dit gewoon periodiek!”

Ook meer kennisdelen met de regio?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit mooie initiatief van Haarlem en wil je dat ook? Of organiseer je zoiets al? Laat dat dan weten! De DSA of Carin kan handvatten aanreiken om een dergelijke sessie te organiseren. Laat het ook weten als je al op die manier samenwerkt in de regio, daar kunnen wij niet alleen van leren, maar je verdient er ook nog eens een punt mee voor de Grote Digitale Steden Competitie 2016. Meer info.

Je kunt niet meer reageren.