Steden innoveren sneller door kennis te delen

Na het succes van de Grote Digitale Steden Competitie in 2015, organiseren de DSA en Goed Opgelost! in 2016 een nieuwe jaargang van deze competitie. Bekijk alle informatie over GDSC16 via goedopgelost.overheid.nl/gdsc16.

Doel van GDSC16

Gemeenten willen door te innoveren beter aansluiten bij de wensen en behoeften van inwoners, ondernemers en organisaties. Gemeenten versnellen eigen innovaties door gebruik te maken van de grote hoeveelheid kennis en ervaring bij andere gemeenten.

Vooral de ervaring met de zachte kant van vernieuwen is hierbij interessant: hoe herken je obstakels en barrières, en hoe doorbreek je ze? Hoe krijg je bestuurders en managers mee, en collega’s in een actieve meewerkhouding?

GDSC16 als middel

GDSC16 is een middel om in je eigen organisatie beweging voor elkaar te krijgen. Haarlem, de winnaar van de GDSC-trofee 2015, zag op diverse plekken in de organisatie mensen projecten aandragen “om erbij te horen”.

Zorg dus dat je goed in contact staat met collega’s van verschillende disciplines, zo kun je samen de voor jouw stad gewenste versnelling tot stand brengen om optimaal aan te sluiten bij inwoners en ondernemers. Inzichtelijkheid in het vernieuwingsproces en samenwerken staan centraal in GDSC16.

Meetup  ‘What’s in it for my city’

GDSC16 start, donderdag 18 februari, Mariaplaats 4D Utrecht, met een meetup uitsluitend voor gemeenten, waarin Haarlem, Rotterdam & Schiedam ervaringen delen over de competitie als middel. Hoor en praat mee over de voordelen die de competitie voor jouw stad kan hebben op basis van de ervaringen van de genoemde steden, overige aanwezige steden, Goed Opgelost! en de DSA. Bekijk de meetuppagina voor meer informatie en aanmelden.

Je kunt niet meer reageren.