DIt is regelluwe stad

De Regelluwe Stad zet in op een stad waar iedereen volop de ruimte heeft om te ondernemen. Waar ondernemers zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan de soms belemmerende en ingewikkelde regels en verplichtingen.

Nieuws

Samenleving nog niet voldoende toegerust om met nieuwe vragen digitalisering om te gaan

Zijn we vergeten de maatschappij te updaten? Verregaande digitalisering van de samenleving roept op dit moment fundamentele ethische en maatschappelijke vragen op. De overheid, de toezichthouders, het bedrijfsleven en de samenleving zijn nog niet voldoende zijn toegerust om met deze nieuwe vragen om te gaan. Daardoor komen belangrijke publieke waarden en mensenrechten als privacy, gelijke behandeling, autonomie en menselijke waardigheid onder druk te staan. Dat blijkt uit het rapport ‘Opwaarderen – Borgen van publieke waarden in de digitale samenleving’ van het Rathenau Instituut. Lees verder

Digitaal 2017: hoe staat het er nu voor?

Tijdens deze kabinetsperiode zet de overheid vol in op het digitaliseren van de haar dienstverlening. Zowel inwoners als bedrijven moeten al hun zaken online met de overheid kunnen regelen. Het NRC maakt de balans op. Lees verder

Nominaties GemeentePioniers bekend, stem nu!

De genomineerden voor de GemeentePioniers zijn bekend! GemeentePioniers zetten zich in voor een betere online dienstverlening door gemeenten aan burgers. Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, hebben 5 gemeenten het hoogst gescoord volgens ons meetinstrument. Dit zijn Zaanstad, Nissewaard, Lingewaard, Almelo en Eindhoven. Stem nu op jouw favoriet. Lees verder

DSA

DSA is out, start the new

Wat een geweldige afsluiting! Zoveel verschillende verrassende onderdelen die hebben geleid tot een gevoel van verbinding. De afgelopen vier jaar is verbinding één van onze doelen geweest. En ook vrijdag tijdens ons Out & New feest in het Kriterion is dit wederom gelukt!

Lees verder

Rotterdam “Digiproofste Stad van NL”!

Rotterdam is op vrijdag 24 maart uitgeroepen tot Digiproofste Stad van NL. Dit is de titel voor de winnaar van de Grote Digitale Steden Competitie, welke de Digitale Steden Agenda organiseert. Rotterdam streed tegen medefinalist en winnaar van vorig jaar Haarlem en trok aan het langste eind. Lees verder

DSA OUT&NEW 24 maart 2017

De DSA komt na 4 jaar écht tot een einde. We sluiten af met een groot eindfeest DSA OUT&NEW op vrijdag 24 maart in Rotterdam. Wij hopen op een feest vol mooie kruisbestuivingen en daarmee een volgend tijdperk met nieuwe ontmoetingen en mogelijkheden. Natuurlijk is dit de kans om afscheid te nemen van het fantastische DSA-team. Meld je daarom snel aan! Lees verder

Agenda

Den Haag netwerkt in de kelder

-

Jaarlijks organiseert de gemeente Den Haag de netwerkbijeenkomst ‘Den Haag Telecom’. Deze keer is de bijeenkomst georganiseerd op woensdag 31 oktober 2007 in de Nieuwe Kerk te Den Haag, waarbij geïntresseerden uitgenodigd worden kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in netwerken en interactieve toepassingen.

De telecommunicatiemarkt verandert als gevolg van nieuwe technologiëen en nieuwe businessmodellen. Ook voor de telecom is het 2.0 tijdperk aangebroken. Diensten zoals Skype hebben grote impact gehad en inmiddels bellen meer dan twee miljoen huishoudens via een op VoIP gebaseerde dienst. Daarnaast worden steeds meer webgebaseerde diensten geschikt gemaakt voor de mobiel, dat daardoor een onmisbaar apparaat is geworden. De aanbieders van deze diensten zijn vaak geen traditionele telecompartijen. Ondertussen is ook de convergentie van telecom en media in volle gang waardoor partijen zich in toenemende mate op elkaars terrein begeven. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de telecommunicatiemarkt? Hoe gaan bestaande partijen om met deze veranderingen en hoe verwerven nieuwkomers een positie? Hoe zien de nieuwe businessmodellen eruit? In kort tijdbestek worden actuele trends in telecom en media getoond. En er is ruimte om na afloop ruimschoots bij te praten in de kelder van de kerk.

U kunt zich inschrijven op www.denhaagtelecom.nl.

Zuid-Hollands Kennisfestival €˜Maak Kennis€™ op 5 november

-

Ondernemen is voortdurend vernieuwen. En vernieuwen slaagt alleen met de kennis om van een goed idee echt een sterk product te maken. Die kennis komt eenmaal per jaar samen, op het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008. Circa 800 ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en onderzoekers komen op woensdag 5 november 2008 in Zoetermeer bijeen om letterlijk ‘kennis te maken’. Een inspirerende dag over kansen, valkuilen, falen en: succesvol ondernemen!

Op woensdag 5 november 2008 wordt Dutch Water Dreams in Zoetermeer omgetoverd tot hét kenniscentrum van Zuid-Holland. Het Zuid-Hollands Kennisfestival 2008 is een ééndaags evenement dat dit jaar in het teken staat van het thema ‘Maak Kennis’. Dat is: kennis maken met andere ondernemers en organisaties die van grote waarde kunnen zijn. En kennis vergaren uit de successen én fouten van andere ondernemers.

 Afwisselend programma

Het Zuid-Hollands Kennisfestival 2008 brengt talloze sprekers van naam, onder wie minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook worden gerichte en praktische seminars gehouden. Een nieuw element op het Kennisfestival is de Kennismarkt, waar experts met verschillende achtergronden aan kennistafels klaar zitten voor een oriënterend gesprek. Bij hen kunnen ondernemers vraagstukken aankaarten die innovatie bemoeilijken, zoals het aanvragen van een subsidie, octrooibescherming, juridische vraagstukken, business development en meer. Subsidie-adviseurs, een juridisch adviseur en experts van de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken geven advies.

 Drie stimuleringsprijzen

Aan het eind van de festivaldag reikt een deskundige jury drie stimuleringsprijzen uit aan veelbelovende initiatieven die op de Kennismarkt zijn aangekaart en uitgewerkt. Het zal gaan om een MKB-project, een basisproject en een majeur project.

 

Het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008 is een activiteit van de Kennisalliantie, in samenwerking met de Gemeente Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag en de ICT Academie van de HHS.

 

Een inspirerende, spetterende locatie

Dutch Water Dreams te Zoetermeer is een uniek wildwatersport complex van Olympisch niveau in Zoetermeer. Midden in de winter kunt u hier indoor surfen, bodyboarden en flowboarden. Ook is er buiten een wildwaterbaan waar u de sensatie van raften, hydrospeeden, tuben en kajakken kunt ondergaan. Kennis maken maar!

 

Meer informatie over het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008 is te vinden op www.kennisfestival.com.

Den Haag Telecom, het gevecht op de schermen

-

Op 12 november 2008 organiseerde de gemeente Den Haag de netwerkbijeenkomst ‘Den Haag Telecom’ met het thema “Het gevecht op de schermen”.

Dagelijks komen er via de (digitale) ether en het (mobiele) Internet nieuwe gebruikstoepassingen op ons af, voor bedrijf en voor consument. Dit heeft grote invloed op de manier waarop we met informatie omgaan. De nieuwe generatie mobiele apparatuur geeft elk moment toegang tot nieuws, informatie en entertainment vanuit de gehele wereld.

Daarnaast zijn we niet alleen gebruiker maar ook leverancier van informatie geworden. Youtube is daarvan een sprekend voorbeeld. Dagelijks kijken miljoenen mensen naar evenzoveel video’s vanuit elke uithoek van de aarde. Het aanbod en gebruik van beeld en geluid overtreft de stoutste verwachtingen.Bekijk hier de beschikbare presentaties van de meeting: